Ismerje meg
KUKA BERCI-t

Legfrissebb hírünk


Köszöntő

A+ A-

Kedves Látogató!

A Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás „Győr és térsége települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer fejlesztése” és a „A települési szilárdhulladék-lerakókat érintő térségi szintű rekultivációs programok elvégzése” projektjei lezárultak.

Elvégeztük azokat a feladatokat, amelyekért a társulás 2005. április 20-án megalakult. A Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett hulladékos pályázatok közül elsőként valósítottuk meg a korszerű hulladékgazdálkodási rendszer kialakítását és az elsők között végeztük el a rekultivációs feladatokat. A rendszer Győr-Moson-Sopron, Veszprém, valamint Komárom-Esztergom megyék 112 településén mintegy 260 ezer lakos részére biztosít környezetkímélő megoldást a hulladékgazdálkodás aktuális kérdéseire. A rekultivációs projektben 43 szennyező, bezárt szeméttelep felszámolási és tájba illesztési munkái valósultak meg.

A projektek megvalósítása keretében az ötéves fenntartási időszak van folyamatban. A rendszer üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat közszolgáltatóként a GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi.

A Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás feladata, hogy a hulladékokról szóló törvény és annak végrehajtási rendeletei alapján továbbra is biztosítsa mintegy 260 ezer lakos részére a közszolgáltatás igénybevételének a lehetőségét. Ehhez a feladathoz az új törvény már meghatározta a követendő irányt, várjuk a végrehajtási rendeletek megjelenését.

Önnek Kedves Látogató „csak” használni kell a rendszer biztosította lehetőségeket. Arra kérem és bíztatom, hogy családi házban lakóként gyűjtse külön a komposztálható és maradék hulladékát, valamint vigye a szelektív hulladékgyűjtő szigetre a szelektálható csomagolási hulladékát. Társasházi lakóként Ön is vegye ki részét a szelektív hulladékgyűjtés biztosította lehetőségekből. Szóljon lakótársainak, amennyiben ők nem viszik a szelektív hulladékgyűjtő szigetre a csomagolási hulladékukat! Mondja el nekik, hogy ezzel nemcsak a gyermekük, unokájuk jövőjének tesznek rosszat, hanem emelik fizetendő szemétdíjukat is. Magam is társasházban lakom, így tisztában vagyok azzal, hogy ez nem könnyű feladat, hiszen lakótársaink jelentős része még nem gondolkodik környezettudatosan.

Együtt a tisztább környezetért!


Kapcsolódó oldalak:

Települési szilárdhulladék-gazdálkodási
rendszer fejlesztése KEOP 1.1.1/2F-2008-0001
Települési szilárdhulladék-lerakók
rekultivációja KEOP 2.3.0/2F-2008-0004
A projektek az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósultak meg.