Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás szemléletformáló programsorozat

A „Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás szemléletformáló programsorozat” (KEHOP-3.2.1-15-2017-00016) elnevezésű projekt célja, egy olyan kampány megvalósítása, amelyben a lakosság felfrissítheti meglévő ismereteit, illetve új információkhoz juthat a Társulás tagtelepülésein működő modern hulladékgazdálkodási rendszerről.

Ennek érdekében, a megvalósítás során több mint száz esemény kerül megrendezésre, amely az adott célcsoport korosztályának megfelelően differenciálva lett összeállítva. A környezettudatos magatartás iránti igény felkeltésére, és a már meglévő jó szokások erősítésére óvodai foglalkozások, általános iskolai és középiskolai interaktív előadások, és lakossági tájékoztatók formájában, valamint közösségi érdeklődésre számot tartó települési rendezvényekre, fesztiválokra történő kitelepüléssel igyekszünk elérni minél több embert.

Központi témánk a hulladékgyűjtési- és gazdálkodási rendszeren kívül annak tudatosítása, hogy nemcsak a hulladék szelektív gyűjtése fontos, hanem nagyobb hangsúlyt szükséges fektetni a hulladék keletkezésének megelőzésére, és ezzel együtt a tudatos vásárlásra.

Az oktatási intézményekben a környezeti neveléssel foglalkozó pedagógusok számára egy úgynevezett mentorprogramot is megvalósítunk, amelyhez a későbbiekben írásos formátumú kiadvány is készül.

A gyermekeket, fiatalokat is többféle csatornán keresztül igyekszünk megszólítani. Jelen vagyunk a közösségi médiában – itt, és az oktatási intézményekkel, civil szervezetekkel együttműködve törekszünk arra, hogy minél többekben felkeltsük a környezettudatos magatartás iránti igényt.

A lakossági tájékoztatókat Katus Attila volt klímavédelmi nagykövet, az egészséges és környezettudatos életmód hiteles képviselőjének aktív, és személyes közreműködésével tesszük vonzóbbá, a „Ha így tesz, jót tesz!” címmel megrendezésre kerülő eseményeinken.

A Társulás szlogenjével összhangban dolgozunk a környezettudatos magatartás eléréséért, minél szélesebb körben.

„Együtt a tisztább környezetért!”

Egyutt_logo